Fundera nog innan du skaffar hund

När du funderar på att skaffa hund finns det mycket att ta hänsyn till. En hund är en familjemedlem och valet måste vara genomtänkt och noggrant. Det är ett stort beslut som kommer påverka dig länge och därför måste du vara helt säker på att det är rätt. Det främsta du måste investera för din nya hund är tid och pengar. Om du arbetar kan det vara en bra idé att ta ledigt för att kunna ge den tid som valpen behöver. Som företagare kan det vara svårt att hitta den tiden men det finns alltid verktyg att ta hjälp av. Eftersom ekonomin och den adminstrativa biten kan ta mycket tid är alternativet att skaffa revisor som kan ta över de arbetsuppgifterna. Www.offertrevisor.se hjälper dig hitta den lösning som passar dig bäst.

Även om tid är en väldigt viktig faktor så är pengar en ännu viktigare faktor. Det kostar att köpa en hund och att ta hand om den. Första året är dyrast och grundkostnaderna kan gå upp mot 20 000 kronor. I den summan ingår inköpspris, foder, vaccination, försäkring, bajspåsar och tillbehör.

Det viktigaste när du väljer hund är var du ska köpa den. Det finns många oseriösa uppfödare som bör undvikas. Här är några tips på hur du kan göra när du ska köpa valp

• Fokusera på hundens bakgrund och dess hälsa framför priset
  • Samla information om rasklubbar för att se till att hunden har ett bra hälsoläge
  • Kontakta flera uppfödare för att ställa frågor och nöj dig bara med den som du litar på

Svenska Kennelklubben har drygt 14 000 aktiva hunduppfödare, det finns alltså en stor variation att välja mellan. SKK har regler kring försäljning och leverans av valpar vilket innebär att du som konsument kan känna dig tryggare. Det finns ett omfattande regelverk för aveln med hundar som medlemmarna måste följa. Välj hellre en uppfödare som är medlem i SKK, då vet du att hunden mår bra och att aveln gått rätt till.