Klubbar och medlemskap

Klubbar

Det finns väldigt många klubbar i Sverige för brukshundar. Närmare 300 stycken lokala klubbar och cirka 20 stycken rasklubbar finns utspridda över hela landet. Alla klubbar välkomnar varmt nya medlemmar, så är du intresserad är det bara att kontakta din närmaste klubb. Alla klubbar har en uppsjö av verksamheter och saker på gång, ofta har dom en hemsida med mer eller mindre information. Den övergripande organisationen heter Svenska Brukshundklubben, men alla lokala klubbar ansvarar för sin egen verksamhet. I brukshundsklubbarna är alla välkomna, oavsett ras. Så vill du utvecklas och ha roligt tillsammans med din livskamrat hunden så ska du bli medlem. Detta gäller vare sig du vill gå i långa härliga skogspromenader, utöka din relation med din hund eller sporta med din hund, kanske tävla också. Eller du kanske vill gå olika kurser med din hund. Det finns kurser i allt från att gå fot till att vara skyddshund.

Äger du en rashund, då kan rasklubbarna vara till stor hjälp. I rasklubbarna är just den rasen välkommen. Här kan du få expert hjälp om just din ras, vad din ras har för speciella behov och behöver. Hur man tränar specifikt din ras. Det kan vara trevligt och värdefullt att utbyta erfarenheter med andra hundägare också av din ras, speciellt om du har en mer ovanlig rashund.

Medlemskap

Om du går med i Svenska Brukshundklubben så får du en många fördelar. Först och främst öppnas sig en stor kurskatalog för dig. Här finns alla tänka bara kurser. Det kan vara

• Valpkurs
  • Kantarellkurs
  • Aktiveringskurs
  • Problemhanteringskurser
  • Vardagslydnads kurser
  • Klickerkurs
  • Tävlingslydnads kurser
  • Lydnadskurser
  • Agility kurser
  • Rallylydnad kurser

Som du ser så är det allt  från valp-, lydnads- och tjänstehundskurser till kurser för att tävla i hundsporter. Som medlem i Svenska Brukshundklubben så får man också behörighet att delta i alla Svenska Brukshundklubbens tävlingar, prov och utställningar.

Det första du ska göra är att leta upp den lokalklubb som finns i just ditt distrikt. Eller rasklubb om du har en rashund. Svenska Brukshundklubbens hemsida har en fin hemsida med en sökmotor för att underlätta detta letande. Därefter ska du välja den typ av medlemsskap som passar just dig.

Haparanda Brukshundsklubb

I Haparandas Brukshundsklubb så har vi ett stort antal aktiviteter och kurser. När du blir medlem hos oss, så får du också tillgång till en stor mängd medlemsförmåner.

Aktiviteter

Vi har ett stort antal hundaktiviteter. Det är allt ifrån hundkurser till utbildningar av både hund och människa. Vi har stora fria träningsytor till förfogande. Vi organiserar ett flertal träningsgrupper. Är du sugen på att tävla så anordnar vi regelbundet tävlingar och olika typer av prov. Vi har ett flertal utställningar i Haparanda  och ibland även på andra platser. Vi kan även göra mentalbeskrivningar och en mängd andra saker.

Tidning

Haparanda Brukshundsklubb ger alla medlemmar medlemstidningen Brukshunden. Detta är Sveriges i särklass största hundtidning för alla Sveriges aktiva hundägare. Medlemstidningen Brukshunden kommer hem till dig i din brevlåda sex gånger per år. Tidningen Brukshunden ger dig inspiration och artiklar för dig som vill utvecklas och vara aktiv med din hund. Brukshunden har också sin egen webbplats med massor matnyttig information och fördjupande artiklar.

Försäkring

Under det år du är medlem i Haparanda Brukshundsklubb så  ingår en kompletterande personolycksfallsförsäkring ifall något skulle hända dig något på våra kurser, våra arrangemang och anläggningar, eller andra aktiviteter. Den kallas personolycksfall och ingår i medlemsavgiften.

Du får även 10% rabatt på den hundförsäkring du har hos Agria djurförsäkring.

Hundfoder

Haparanda Brukshundsklubb har även ett samarbete med Royal Canin. Royal Canin är företaget som i nästan 50 år har arbetat för att djur ska få en så bra kost som möjligt. Så att djuret kan få ett långt och friskt liv. Haparanda Brukshundsklubb kommer fortlöpande skicka ut erbjudande från Royal Canin om just hundfoder och även goda råd om kost och näringslära.

Stipendier

Haparanda Brukshundsklubb har också ett omfattande program för stipendier och projekt inom Svenska Brukshundklubbens verksamhetsområden. Du som medlem i Haparanda Brukshundsklubb kan ansöka om stöd och stipendier för det du är intresserad av. Haparanda Brukshundsklubb ger även ut medaljer och förtjänsttecken till medlemmar som har arbetat extra hårt eller bidragit förtjänstfullt till Haparanda Brukshundsklubb. Då kommer du även att komma upp på en tavla i vår anrika föreningslokal i centrala Haparanda!