Kurser

Haparanda BK erbjuder olika kurser och aktiviteter för både din hund och dig som hundägare. För ett gott liv tillsammans med din hund är nyckeln att veta hur du ska göra. Genom att aktivt träna din hund får ni fin kontakt och ett utvecklande samarbete. Hunden mår dessutom bra när den vet vad som förväntas av den och var gränserna går. Kurser är inte bara ett bra sätt att utvecklas tillsammans med din hund utan är även en bra investering för att er relation ska bli så bra som möjligt. Via kurserna blir du automatiskt medlem i en organisation som ger dig en rad möjligheter och förmåner.

Utbudet hos Haparanda BK är brett och det finns något både för den lille valpen och den äldre hunden. Vi erbjuder bland annat

  • Valpkurs – för hundar från ca tre månader
  • Unghundskurs – fortsättning på valpkursen eller för hundar som passerat valpstadiet
  • Grundkurs – för hundar som fyllt ett år
  • Fortsättningskurs – fördjupar och befäster grundmomenten
  • Utbildning av patrullhund eller räddningshund

Kursernas grunder inriktar sig på kommunikation, lydnad och relationen till din hund. För att din hund och du ska kunna förstå varandra måste ni kommunicera. Det är ditt ansvar som ägare att skapa kommunikationen så att hunden väljer dig om och om igen. Genom lydnad kan du få möjlighet att styra din hund som du vill. Relationen mellan dig som ägare och hunden måste bara god, relationen är grunden för kommunikationen.

Vi erbjuder även hundkurser att fortsätta med.

Agility: Grunden i agility är att hunden ska kunna ta sig igenom en hinderbana på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar.

Bruksprov: Den här kursen innehåller klassiska arbetsuppgifter för hundar och förare.

Räddning: Det finns möjlighet att utbilda dig och din hund till räddningshund. Det kan bland annat vara att hunden, med hjälp av sitt luktsinne, ska leta reda på en försvunnen person.